Wycieczka do Egiptu

Podróże po Afryce – relacje i zdjęcia z wypraw i wycieczek.

Re: Wycieczka do Egiptu

Postprzez rEkRuT » 31 Maj 2010, 21:24

Ślubu brać nie zamierzam ;-) Popatrzyłem bilety i może być ciężko tam wyjechać. Ceny biletów kosmiczne.
Awatar użytkownika
rEkRuT

Miejscowość: Rawa Mazowiecka

Postprzez pocahontas » 01 Cze 2010, 18:12

Arek P- z wielką przyjemnością przeczytałam Twoją relację z wyjazdu. Zainteresowała mnie najbardziej wycieczka z tym nurkowaniem. Czy to na pewno jest bezpieczne? wchodzi się do wody czy pojedynczo na takim nurkowaniu? czy schodzi jakiś opiekun który panuje nad tym wszystkim? czy nie ośmieszyłabym się gdybym się zdecydowała na takie nurkowanie i poprosiła kamizelkę? czy ktoś na Waszym wyjeździe korzystał w ten sposób z nurkowania (tzn z użyciem właśnie kamizelki)? Czy takie okulary do nurkowania (maska czy jak tam to się zwie) faktycznie nie przepuszczają wody? Noszę szkła kontaktowe i interesuje mnie czy mogłabym sobie na takie nurkowanie w masce pozwolić nie bojąc się, że będzie ona przeciekać.
Awatar użytkownika
pocahontas

Miejscowość: Poznań

Postprzez Arek P » 01 Cze 2010, 22:27

Witam. Nurkowanie z maską i rurką jest zupełnie bezpieczne. Woda mocno zasolona i wypycha na maxa, a dla osób z lekką obawą dostępne są kamizelki. U nas chyba połowa osób korzystała z kamizelek, sam taką wziąłem. Przydaje się przy ewentualnym zakrztuszeniu wodą morską. Do wody wchodzi się całą grupą z paroma opiekunami i ,,camera menem", który wszystko nagrywa. Maska dobrze dopasowana nie przepuszcza wody i osoby ze szkłami kontaktowymi nie narzekały wogóle. Zresztą gdy tylko zanurzy się głowę i popatrzy na rafę i ogrom kolorowych rybek człowiek przenosi się do tego podwodnego świata i ciężko jest przejmować się szkłami kontaktowymi. Poprostu o wszystkim się zapomina bo ciekawość nie pozwala się wynurzyć. Generalnie jedno z najlepszych przeżyć tego wyjazdu. POLECAM
Ludzi słuchaj a swój rozum miej.
Awatar użytkownika
Arek P

Miejscowość: Sieradz

Postprzez Iceman » 02 Cze 2010, 14:40

Ja to bym ponurkował z butlą...
Awatar użytkownika
Iceman

Postprzez Martina » 02 Cze 2010, 16:28

nie orientuję się w tego typu sprawach, ale nurkowanie z butlą to chyba już znacznie większy koszt no i jakieś podstawy nurkowania chyba trzeba znac?
a swoją drogą- może przenieśmy wątek dotyczący nurkowania w jakieś inne miejsce, bo zaśmiecamy temat kolegi z relacją z wyjazdu i robi się takie małe masło maślane.
Awatar użytkownika
Martina

Miejscowość: Kraków

Postprzez kinomaniak_FREDDY » 15 Cze 2010, 13:18

Super wycieczka. Wrzuć jakieś zdjęcia. Też kiedyś bym chciał tam być ;-)
;-) ,,RAZ, DWA - FREDDY JUŻ CIE MA
TRZY, CZTERY - ZAMKNIJ DRZWI NA SPUSTY CZTERT
PIĘĆ, SZEŚĆ - KRUCYFIKS DO RĘKI WEŹ..............." ;-)
Awatar użytkownika
kinomaniak_FREDDY

Miejscowość: Głuchów

Postprzez max » 16 Cze 2010, 19:41

może umiescisz jakąś fotorelacje w wątku z multimediami, zwlaszcza interesują mnie miejsca które zobaczyłeś. a może masz jakieś fotki z nurkowania?
Awatar użytkownika
max

Miejscowość: Warszawa

Poprzednia

Wróć do Afryka

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości