Katastrofy samolotowe

Gdzie pojechać aby było bezpiecznie. Porady i dyskusje.

Katastrofy samolotowe

Postprzez Olcia » 02 Cze 2010, 11:19

Witam, chętnie posłucham Waszej opinii na temat podejścia do podróży lotniczych po tragedii w Smoleńsku oraz katastrofie w Libii 12 maja. Co na ten temat myślicie i czy po takich historiach nie pojawia się u Was jakiś taki strach przed lataniem? Ja nigdy nie bałam się latać samolotem, wręcz przeciwnie, teraz jednak podchodzę już do takich podróży z lekkim dystansem. A co Wy na to?
~~Podróże są jak ożywcza kąpiel dla umysłu~~
Awatar użytkownika
Olcia

Miejscowość: Łódź

Re: Katastrofy samolotowe

Postprzez Syzyf » 02 Cze 2010, 14:29

Witam
Samochody na drogach rozbijają się dużo częściej a do auta i tak się wsiada. Każda maszyna może się zepsuć, a zabić się można na rowerze. Więc strachu po katastrofach nie mam.
Awatar użytkownika
Syzyf

Miejscowość: Poddębice

Postprzez kora » 06 Cze 2010, 19:41

Trochę zaczęłam się bać, takie katastrofy jednak działają na wyobraźnię.
Awatar użytkownika
kora

Postprzez gosia » 29 Cze 2010, 22:14

Syzyf słusznie zwrócił uwagę, że wszędzie czyhają na nas niebezpieczeństwa. Ja się nie boję latać samolotami.
gosia

Postprzez fankametalu » 15 Wrz 2011, 09:06

ludzie uwielbiają panikować. przecież nie możesz przewidzieć, kiedy coś ci się przydarzy. równie dobrze może trafić cię meteor. najlepszym dowodem na to jest fakt, że nie tylko przeciętni ludzie giną w wypadkach lotniczych. o tym się mówi, bo to jest spektakularne, a setki osób umierających na inne sposoby nikogo już nie interesują...

http://www.spedycje.pl/bezpieczenstwo_w_branzy_tsl/14542/czy_samolot_jest_bezpieczny.html to jest niezł artykuł związany z tematem :)
Awatar użytkownika
fankametalu

Miejscowość: Rzeszów

Postprzez Brooklin » 14 Paź 2011, 10:14

Niestety, Media lubią takie podchwytliwe tematy, niestety :( a pijanych kierowców się nie czepią
Podróże Kształcą .......... WYKSZTAŁCONYCH :)
Awatar użytkownika
Brooklin

Miejscowość: Jasło (RJS)

Postprzez xbox » 24 Lis 2011, 16:37

dokladnie, statystyka wypadkow drogowych do wypadków lotniczych jest zdecydowanie niekorzystna wiec nie ma co przesadzać, obecnie faktycznie sporo awarii samlotów ale głownie pewnie to wynika z wyeksploatowania dużej grupy samolotów i czas zmienić je na nowsze a wiadomo ze to kolosalne koszty wiec każdy ciągnie na starych tyle ile sie da...
xbox

Wróć do Bezpieczeństwo na świecie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości