Comeon.pl - opinie

Opinie o Touroperatorach. Napisz co było ok, a co Ci się nie podobało.

Comeon.pl - opinie

Postprzez SL55AMG » 05 Sie 2010, 10:30

Nie wiem czy mieści się z standardach pisanie o biurze podróży na jego własnym forum, choć z drugiej strony jak coś jest dobre, to dlaczego o tym nie powiedzieć???
Nie wiem jakie są Wasze doświadczenia i opinie o comeon.pl ale ja póki co mam same dobre odczucia. Po dwóch udanych kupiłem wyjazd 3ci raz. Dla mnie ważne jest to, że zawsze rozmawiam z tą samą osobą i nie jestem anonimowy. Pani zna wiek dzieci, i dopasowywuje oferty tak, żeby wyszło najkorzystniej cenowo. Mówię raz co nas interesuje i nie muszę się o nic więcej martwić, bo oferty spełniające nasze kaprysy przychodzą na maila, ograniczam się do porównania i wyboru tej jednej konkretnej. I najważniejsze, nie muszę jeździć po biurach i zbierać katalogów po czym nad nimi ślęczeć, tracąc godziny czasu. Jest XXI wiek - każdy robi swoje. Ja nie lubię jak mi się ktoś wcina między wódkę a zakąskę w mojej pracy - jak Klient przedstawia swoje oczekiwania i mnie pyta o zdanie, to polecam mu to co jest dla niego najkorzystniejsze. W moim odczuciu konsultanci na comeon robia dokladnie tak samo. To chyba wszystko :)
Droga rzecz jest tania rzecz!
Awatar użytkownika
SL55AMG

Re: Comeon.pl - opinie

Postprzez mirabelsia » 05 Sie 2010, 19:00

mam do ciebie pare pytan odnosnie comeon, bo nigdy nie korzystalam z uslug tego biura, a w zasadzie nigdynie korzystalam z biura internetowego, bo chyba takim mianem mozna nazwac comeon
piszesz
SL55AMG napisał(a):Dla mnie ważne jest to, że zawsze rozmawiam z tą samą osobą i nie jestem anonimowy.

ja wolalabym widziec kogos twarz jak z nim rozmawiam. nie przeszkadzal ci taki kontakt przez telefon?
SL55AMG napisał(a):Mówię raz co nas interesuje i nie muszę się o nic więcej martwić, bo oferty spełniające nasze kaprysy przychodzą na maila, ograniczam się do porównania i wyboru tej jednej konkretnej.

nigdy nie zdarzylo ci sie zmienic kierunku podrozy, bo okazalo sie np, ze cos innego jest w promocyjnej cenie (akurat to, o czym wczesniej marzyles, ale nie mogles sobie na to pozwolic)? mysle, ze warto czasami posluchac porady konsultanta/agenta z biura i rozwazyc wycieczke w inne miejsce niz planowane...
z tymi katalogami tez bym nie przesadzala, ja lubie wszystko w postaci papierowej, takie elektroniczne rzeczy sa dla mnie mniej interesujace, nawet jesli jest to broszura informacyjna o wycieczkach. a poza tym foldery w wersji elektronicznej tez trzeba jakos przejrzec i poswiecic im troche czasu ;)
mirabelsia

Postprzez Brooklin » 09 Sie 2010, 12:04

a powiedz, dzwoniłeś na ich infolinie?? jak miała na imię osoba z którą wszystko załatwiłeś ??
Podróże Kształcą .......... WYKSZTAŁCONYCH :)
Awatar użytkownika
Brooklin

Miejscowość: Jasło (RJS)

Postprzez SL55AMG » 09 Sie 2010, 23:00

mirabelsia napisał(a):mam do ciebie pare pytan odnosnie comeon, bo nigdy nie korzystalam z uslug tego biura, a w zasadzie nigdynie korzystalam z biura internetowego, bo chyba takim mianem mozna nazwac comeon
piszesz
SL55AMG napisał(a):Dla mnie ważne jest to, że zawsze rozmawiam z tą samą osobą i nie jestem anonimowy.

ja wolalabym widziec kogos twarz jak z nim rozmawiam. nie przeszkadzal ci taki kontakt przez telefon?
SL55AMG napisał(a):Mówię raz co nas interesuje i nie muszę się o nic więcej martwić, bo oferty spełniające nasze kaprysy przychodzą na maila, ograniczam się do porównania i wyboru tej jednej konkretnej.

nigdy nie zdarzylo ci sie zmienic kierunku podrozy, bo okazalo sie np, ze cos innego jest w promocyjnej cenie (akurat to, o czym wczesniej marzyles, ale nie mogles sobie na to pozwolic)? mysle, ze warto czasami posluchac porady konsultanta/agenta z biura i rozwazyc wycieczke w inne miejsce niz planowane...
z tymi katalogami tez bym nie przesadzala, ja lubie wszystko w postaci papierowej, takie elektroniczne rzeczy sa dla mnie mniej interesujace, nawet jesli jest to broszura informacyjna o wycieczkach. a poza tym foldery w wersji elektronicznej tez trzeba jakos przejrzec i poswiecic im troche czasu ;)

To po kolei. Mi ich usługi polecił kolega mojego wspólnika z którym przypadkowo jakoś się zgadaliśmy o nurkowaniu :) Wcześniej sam miał okazję ich przetestować, więc miałem o tyle łatwiej, bo potwierdził że wszystko poszło szybko i sprawnie. Generalnie zawsze jest ryzyko - przechodząc płynnie do Twojego pytania - czy nie lepiej widzieć kogoś twarz. Pewnie że lepiej. Choć jesli jest szansa zalatwic cos od kopa, bez bujania się po salonach, bez tracenia czasu co najwazniejsze to czemu nie? Jest XXI wiek... Ja zawsze staram się sprawdzić firmę u której coś kupuję przez Internet - nawet jak jest to sprzedawca z allegro - czytam referencje i komentarze. I tak tez bylo tym razem - mimo polecenia tego kolegi pofatygowalem sie i przejrzałem sieć - negatywów 0m wszystkie opinie pochlebne, więc złożyłem pierwsze zamówienie. Odnośnie samego comeon, to przewaga jest taka, ze nie jest to tylko biuro widmo, istniejace wylacznie w internecie. Oni dzialaja rowniez stacjonarnie i to z 20 lat chyba - wiec to byl bankowo argument, ktory powaznie wplynal na moja decyzje o zakupie. Dodatkowo żona sprawdziła ich w Polskiej Izbie Turystyki, rejestrach dłużników, forach tematycznych - wszystko było ok. Co do zmiany miejsc to różnie: czasem się nastawiam na konkretny kraj i wtedy nie ma mowy o zmianach, a czasem jest tak, ze podaje kilka destynacji i jade tam, gdzie akurat jest w danym momencie najlepsza relacja cena-jakość. Na zbieranie makulatury nie mam czasu, skoro ktoś kto w tym siedzi mi coś poleca i zaręcza że będzie ok, to poki sie nie natne, nie ma powodow zeby podwazac kompetencje danej osoby. Poki co wszystko sprawdza mi sie super, wspolpraca jest ok. (Chyba beda mi musieli zaplacic za tak pochlebną opinię :mrgreen: )
Awatar użytkownika
SL55AMG

Postprzez SL55AMG » 09 Sie 2010, 23:08

Brooklin napisał(a):a powiedz, dzwoniłeś na ich infolinie?? jak miała na imię osoba z którą wszystko załatwiłeś ??

Ja akurat pisałem maila. Od poczatku wszystko zalatwiamy z p. Wiolettą.
Awatar użytkownika
SL55AMG

Wróć do Biura podróży

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości