TRIADA

Opinie o Touroperatorach. Napisz co było ok, a co Ci się nie podobało.

TRIADA

Postprzez Arek P » 30 Maj 2010, 13:03

Witam serdecznie.
Z triadą podróżowałem już do Grecji, Turcji i ostatnio do Egiptu. Ogólnie oceniam ich dobrze. Obsługa i rezydenci mili i kompetentni. Choć w Egipcie mieliśmy przesunięcie powrotu z powodu uszkodzenia samolotu. Przejęły nas linie lotnicze i to one nam zapewniły hotel na jedną noc. I tu wyszły niedociągnięcia i brak zaangażowania i opieki nad klientem ze strony biura. Ok. 300 osób (2 samoloty) zostało z lotniska przewiezionych do hotelu. Lot przesunięto o 12 godzin. Szkoda że Triada umyła ręce. Pani rezydent oraz inni rezydenci stwierdzili, że (choć jesteśmy na ich wycieczce) to przejmuje nas przewoźnik, czyli linie lotnicze. Pomijam fakt, niedoinformowania i błędnego informowania nas przez rezydentki w Hurghadzie odnośnie wielu kwestji, to największym z niedociągnięć było niepojawienie się rezydentek następnego dnia wogóle w hotelu. Zachowanie nieładne i uważam nieprofesjonalne. Oczywiście ja jak i wielu innych poinformujemy o tym pisemnie biuro podróży.
Ludzi słuchaj a swój rozum miej.
Awatar użytkownika
Arek P

Miejscowość: Sieradz

Re: TRIADA

Postprzez Olcia » 31 Maj 2010, 09:52

Arku wydaje mi się, że opieka nad Turystami w tym wypadku leżała chyba jednak już po stronie linii lotniczych.
Ja osobiście , pomimo różnych opinii turystów na temat tego BP, korzystam od kilku lat z usług Triady i się nigdy nie zawiodłam. A tym rezydentom,to czasami trzeba współczuć, bo niestety Polacy też potrafią dać w kość na takich wyjazdach- wyjadą pierwszy raz za granicę i myślą że cały świat należy do nich, zachowują się często niegrzecznie, narzekają na wszystko... A wydaje mi się, że wszystko to kwestia podejścia człowieka do człowieka i odpowiedniego podejscia takiego turysty do śycia, do świata, do otoczenia-pozytywnego podejścia :) Nie wszystko jest zależne od Biura Podróży czy rezydenta-tak jak np w Twoim przypadku (awaria samolotu).
Życzę Ci samych pozytywnych doświadczeń i z tym BP i z liniami lotniczymi również ;)
~~Podróże są jak ożywcza kąpiel dla umysłu~~
Awatar użytkownika
Olcia

Miejscowość: Łódź

Postprzez Arek P » 31 Maj 2010, 16:58

Może i tak. Ale uważam że do czasu odlotu jestem na wycieczce z biurem podróży a nie z liniami lotniczymi. Więc powinni się zainteresować.
Ludzi słuchaj a swój rozum miej.
Awatar użytkownika
Arek P

Miejscowość: Sieradz

Postprzez husky » 08 Cze 2010, 14:46

A ja z Triadą jeżdżę już od 4 lat. Oceniam ich super a ceny mają stosunkowo niskie.
Awatar użytkownika
husky

Postprzez zorka » 08 Cze 2010, 17:05

Ja jeszcze nie byłam na wakacjach z Triady, ale słyszałam różne opinie, większość tych złych. Np. hotel oraz miejsce pobytu bardzo różni się od tego co obiecywało biuro, moja koleżanka zapłaciła za wycieczkę do Egiptu, poinformowano ją, że wszystko w porządku, ma zarezerwowane miejsce, po czym jakiś tydzień przed wylotem okazało się, że jednak nie ma dla niej miejsca, bo ktoś z pracowników popełnił błąd i sprzedał jedno miejsce dwóm osobom.
Awatar użytkownika
zorka

Postprzez binladen » 17 Cze 2010, 15:32

Witam

A ja nie polecam Triady, gdyż pracuje tam osoba z mojej rodziny i mówiła że w umowach mają takie zapisy że nigdy za nic nie odpowiadają.
Awatar użytkownika
binladen

Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Olcia » 18 Cze 2010, 23:18

mają takie zapisy w umowach jak wszystkie duże biura podróży typu Itaka, TUI czy Alfa Star-każdy z nich broni swojego, a dopiero na drugim miejscu jest klient :D
~~Podróże są jak ożywcza kąpiel dla umysłu~~
Awatar użytkownika
Olcia

Miejscowość: Łódź

Postprzez tekla » 27 Cze 2010, 22:11

nie wiem jak teraz,ale ja byłam z Triadą w 2006 roku i było wszystko ok, bez żadnych wpadek, świetna organizacja.
Jestem sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem...
Awatar użytkownika
tekla

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

Postprzez ak100 » 03 Sie 2010, 13:42

ja duzo slyszlam o triadzie i o jej sztuczkach. chodzi mi przede wszystkim o zmiane terminow wycieczki w ten sposob by turysta tracil jeden dzien
ak100

Postprzez tekla » 13 Sie 2010, 15:31

to ze turysta traci jeden dzien to zapewne chodzi Ci o lot poznym wieczorem danego dnia,tak? otoz, to nie zalezy to od BP tylko od linii lotniczych. Dodam jeszcze ze to wtedy nie dotyczy tylko Triady bo loty nie są czarterowane dla jednego BP tylko dla kilku,wiec w takim wypadku identycznie jest dla pozostałych BP, z ktorych turysci jadą w podobnym terminie, ja ostatnio gdy leciałam z Triadą fakt-mielismy lot poznym wieczorem około 22-ej,ale z nami lecieli też turysci z Exima i Rainbow Tours, wiec nie jest to tylko i wylacznie wina Triady a raczej linni lotniczych obslugujących to biuro.
Jestem sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem...
Awatar użytkownika
tekla

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

Następna

Wróć do Biura podróży

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość