Piramidy

Informacje o Bośni i Hercegowinie

Re: Piramidy

Postprzez wloczykij » 15 Lip 2010, 11:58

dla mnie te piramidy sa strasznie naciagane. przeciez ten Osmanagić, odkrywca tych piramid, wcale nie byl archeologiem. przeczytalam, ze raport bośniackich geologów, m.in. z uniwersytetu w Tuzli, dowiodl, ze piramidy sa pochodzenia naturalnego.
a w ogole co to za badania nad tymi piramidami? prowadza je jacys ochotnicy, a dwoje zagranicznych archeologów, ktorzy wg Osmanagićia mieli prowadzic badania o wszystkim dowiedzieli sie od dziennikarzy. niezla bujda z tymi piramidami. ale przynajmniej ten region stal sie popularny dla turystow szukajacych sensacji.
nie oglądaj się za siebie
Awatar użytkownika
wloczykij

Postprzez pocahontas » 15 Lip 2010, 14:13

jak dla mnie to też neizła bujda, w ogóle mi to nie przypomina tych "prawdziwych" piramid :roll:
Awatar użytkownika
pocahontas

Miejscowość: Poznań

Postprzez majka » 20 Lip 2010, 15:17

powinni sprawdzc czy te "piramidy" to tylko ziemia - wtedy bez watpienia bylaby to gorka, wzniesienie, piramida naturalna (jak kto woli). ale jesli pod warstwa ziemi znajduja sie jakies betonowe bloki to moze to swiadczyc o tym, ze mamy do czynienia z piramida
Awatar użytkownika
majka

Postprzez ak100 » 04 Sie 2010, 11:08

powinni se tym zajac specjalisci, jacys niezalezni badacze i rozstrzygnac spor tych "piramid" - stwierdzic ze sa naturalne albo ze zbudowal je czlowiek. czytalam troszke w internecie na temat tego odkrywcy piramid i jest to czowiek chyba troszke malo kompetentny, szukajacy rozglosu i sensacji
ak100

Postprzez ak100 » 24 Sie 2010, 16:41

kolejny fakt swiadczacy o tym, ze bosniackie piramidy sa naciagane. wszystkie zdjecia piramidy robione sa z tej samej strony. aby pokazac, ze ksztal "piramidy" nie jest typowy dla tych budowli warto przyjrzec sie zdjeciu z innej perspektywy, zdjeciu zrobionemu z powietrza
visocica z lotu plata.jpg
visocica z lotu plata.jpg (11.2 KiB) Obejrzany 356 razy

widac, ze jest to zwykla gorka, a nie piramida
ak100

Postprzez ezequiel » 25 Sie 2010, 18:14

ja tam myślę, że to wzgórza normalne a nie piramidy. Zbudowała je natura.
Awatar użytkownika
ezequiel

Postprzez pocahontas » 25 Sie 2010, 20:37

takie piramidy to my mamy co rusz w Polsce :lol: w kazdych nizszych górach typu Beskidy czy Bieszczady mozna takie spotkac ;)
Awatar użytkownika
pocahontas

Miejscowość: Poznań

Postprzez wloczykij » 26 Sie 2010, 13:21

no wlasnie. tylko ze okoliczni mieszkancy piramid za bardzo swoj los, turystyke i gospodarke zwiazali z piramidami. gdyby musieli przyznac sie do oszustwa straciliby zrodlo dochodow
nie oglądaj się za siebie
Awatar użytkownika
wloczykij

Poprzednia

Wróć do Bośnia i Hercegowina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość