Oczywiście jeśli jesteście nastawieni na typowe wczasy, to są to dwa najpopularniejsze kompleksy. Choć Bułgaria ma też sporo innych miejsc, szczególnie zimą jest kilka świetnych stoków narciarskich. A co do kurortów, to ja polecam Słoneczny Brzeg. Byłem tam 3 razy i jest naprawdę wszystko świetnie przygotowane. Praktycznie apartamenty na samej plaży plus mnóstwo atrakcji w szczególności dla dzieci, jakieś parki wodne, statki rzeki etc. Plaże także niczego sobie. Najlepszy jest jedna ten klimat. Bułgaria do głównie tereny górzyste. I jak jesteś nad morzem w gorącą pogodę to masz zmieszane powietrze morskie z napływającym górskim

Polecam wybrać się samochodem przez Słowację, Węgry i Rumunię z jakimiś przystankami i noclegami, bo po dordze też można sporo zobaczyć. Tutaj macie trochę więcej informacji jak zajechać i w ogóle o zwyczajach:
Bułgaria. Co do noclegów to warto dokładnie wypytać jakie są warunki i ceny. Lepiej korzystać ze sprawdzonych źródeł, jak wyjeżdżałem to szukałem zawsze za pośrednictwem tego serwisu:
wczasy Bułgaria. Polecam obejrzeć dokładnie zdjęcia, aby nie było zdziwienia. Jeśli macie jakieś pytania, dotyczące wczasów w Bułgarii czy dojazdu, czy też tamtejszych cen, to pytajcie śmiało

Pozdrawiam.