Piramidy w Chinach

Informacja o Chinach

Piramidy w Chinach

Postprzez tekla » 22 Sie 2010, 16:54

Wczoraj oglądałam Discavery i ku mojemu zdziwieniu dowiedziałm się, że w Chinach znajduje się ogromna piramida zwana Białą Piramidą. Jest to najbardziej tajemnicza piramida w tym kraju (znajduje się ich tam więcej). Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że tamtejszy rząd nikogo do niej niej nie dopuszcza. Jedynie podczas drugiej wojny światowej jeden jedyny raz lotnikom amerykańskim udało się sfotografować ją z powietrza-poniżej fotka, jednak jakość zdjęcia nie jest najlepsza -ale w tamtych czasach to nie ma co się dziwić. W tym samym regionie (niedaleko Xian), znajdują się również inne piramidy, które też można zobaczyć jedynie z daleka, jadąc publiczną drogą wiodącą na lotnisko. Ich wnętrza badane są przez chińskich naukowców już od dziesiątek lat , jednak wyniki tych badań są ściśle tajne. Na równinie Qin Chuan i w dolinie Qin Lin, w prowincji Shensi znajdują się jeszcze piramidy ziemne, datowane na 4500 lat. Badacze twierdzą, iż na terenie Chin jest ponad 100 piramid zrobionych z gliny. Wiele z nich jest uszkodzonych przez erozję czy rolników, natomiast część z nich odwzorowuje tzw. złotą proporcję charakterystyczną dla piramid egipskich.

a tu Piramida Biała:
piramida.JPG
piramida.JPG (18.83 KiB) Obejrzany 419 razy
Jestem sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem...
Awatar użytkownika
tekla

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

Re: Piramidy w Chinach

Postprzez binladen » 22 Sie 2010, 19:31

Łoł. Piramidy w Chinach. Pewnie to twór pozaziemskich cywilizacji i od nich Chińczycy czerpią zaawansowane technologie. Bo jak inaczej to wytłumaczyć ;-)
Awatar użytkownika
binladen

Miejscowość: Gdańsk

Postprzez tekla » 22 Sie 2010, 20:09

Zagłębiając się dalej znalazłam jeszcze takie informacje na ich temat:

"Wedle dawnej chińskiej legendy, ponad sto piramid odkrytych w Chinach jest świadectwem pozostawionym przez przybyszów z Kosmosu. Na przełomie XIX i XX wieku, dwóch australijskich kupców trafiło na rozległe tereny prowincji Qin Chuan, w środkowych Chinach. Odkryli oni tam ponad sto piramid.
Kiedy zapytali opiekuna miejscowego klasztoru o te tajemnicze budowle, odpowiedział on że, według zapisów w księgach klasztoru, piramidy te były zawsze określane jako "bardzo stare". Zapisy tego klasztoru sięgały ponad 5830 lat wstecz, można się było więc domyślić iż piramidy muszą być jeszcze starsze.
Wedle przekazów, piramidy pochodzą z czasów gdy w Chinach panowali "starożytni cesarzowie", którzy wywodzili się od "Synów Nieba, którzy przybyli na Ziemię na huczących, metalicznych, ziejących ogniem smokach". Kupcy dowiedzieli się iż piramidy miały być zbudowane właśnie przez tych gości z niebios.
W marcu i październiku 1994 roku, Chiny odwiedził niemiecki pisarz, badacz niewyjaśnionych zjawisk — Hartwig Hasudorf . Udał się do tzw. "zakazanej strefy" w okolicach miasta Xian w środkowych Chinach, prowincja Shensi. W tym rejonie znajduje się 6 legendarnych piramid. Do chwili obecnej Hausdorf zarejestrował położenie 100 piramid na terenie 2180 km2.
H. Hausdorf miał wielkie trudności by dostać pozwolenie na kontynuowanie swoich badań nad tajemniczymi artefaktami. Chiński rząd jest bardzo niechętny i nie pozwala prowadzić obcym wykopalisk. Jedyna informacja pochodzi od chińskiego archeologa, profesora Xia Nai, który stwierdził że rząd pozwoli na wykopaliska dopiero kolejnemu pokoleniu naukowców. Natomiast już teraz Chiński rząd planuje prowadzić uprawę szybko rosnących drzew iglastych na terenie gdzie są piramidy, tak że za dwadzieścia lat będą mogli powiedzieć: "Jakie piramidy? To tylko naturalne wzgórza porośnięte drzewami i roślinnością".
Wszystkie piramidy, znajdują się w okręgu Qin Chuan i różnią się od siebie wysokością - mają pomiędzy 25 a 100 metrów. Jest tylko jeden wyjątek. W rejonie bardziej wysuniętym na północ, w dolinie Qin Lin, znajduje się coś co zostało nazwane Wielką Białą Piramidą. Jest to ogromny monument, mający około 300 metrów wysokości! H. Hausdorf uważa, że jest to matka wszystkich chińskich piramid.
Jest jeszcze jeden interesujący punkt dotyczący Wielkiej Białej Piramidy i jest on może powodem, dla którego chiński rząd odmówił Hausdorfowi pozwolenia na prowadzenie badań. W bezpośrednim sąsiedztwie, znajduje się lądowisko przeznaczone dla chińskiego programu kosmicznego i oczywiście, ta strefa jest niedostępna dla obcych."

a może ktoś z Was coś jeszcze na ten temat słyszał? :?
Jestem sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem...
Awatar użytkownika
tekla

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

Postprzez leniuch » 20 Sty 2012, 11:55

Niestety nie słyszałam nic na ten temat, ale to co piszesz jest ciekawe. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że w Chinach są piramidy
leniuch

Wróć do Chiny

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości