Według mnie (tak na przyszłość) dużo zależy od tego... jakim typem turysty jesteś

. Turyści "masowi" kochają szerokie plaże, ciepłą wodę, słońce i więcej im nie potrzeba. Dlatego czasem nawet nie przeszkadzają im wysokie hotele tuż za plażą i brak większej ilości zieleni. Leżą tam, pasąc swoje grube brzuchy xD. Plusem w Grecji jest niewątpliwie to, że na razie nie wkradły się w regiony turystyczne te wysokie budynki, tak popularne np. we Francji czy Hiszpanii. Jest dużo zieleni, a kraj ten sam w sobie, jest ... nieopisany! Całe życie można by po nim po nim podróżować i co chwilę być mile zaskakiwanym.
Ja osobiście nie lubiłam kiedyś zostawać w jakimś kraju na dłużej i rok po roku zmieniałam swoje "destination"

. Zatrzymałam się na Grecji właśnie

. Na wyspie Thassos. Którą z całego serca wszystkim polecam. I wstawiam dużo zdjęć z sieci, a poniżej jeszcze link do moich prywatnych

. Żadna z nich jednak nigdy nie odda tego, jak piękna jest w istocie - i wyspa, i cała Grecja

.
Poniżej - plaża w Makriammos. Kochają ją zwłaszcza ... Niemcy ;p.

Papalimani - duży plus - mało kto tam dociera. Żeby zobaczyć co najpiękniejsze, trzeba dużo wytrwałości

Vathi - inaczej Zatoka Posejdona

Na greckich wyspach - norma. Oliwki są wszędzie!

Saliara - Marmurowa Plaża. Najpiękniejsza na wyspie...

Żółwi Półwysep - południowa część Thassos

Z wędrówek po górach - widoki

jedna z zatok w naszej okolicy - wybrzeże Golden Beach, najpopularniejsze;

Pomiędzy Makriammos a Limenas (stolicą wyspy):

Starożytny amfiteatr w Limenas -

Widok z miejscowości Krini

dziesiątki przeuroczych zatok, których nikt nie odwiedza ...

Wybrzeże Livadi koło klasztoru Archangelo

widok na plażę Golden Beach z jej południowej części ...

To tyle. I tak tego dużo. Ot, po prostu... Jedna z tysięcy greckich wysp

. A na wyspy mnie ciągnie najbardziej

I link do moich zdjęć (trochę gorszej jakości raczej):
http://picasaweb.google.pl/Grace.koloro ... logicznie#Miłego oglądania i wieelu wyjazdów xD.