Grecja-gdzie się wybrać ? Co zobaczyć?

Informacje o Grecji

Grecja-gdzie się wybrać ? Co zobaczyć?

Postprzez pocahontas » 01 Cze 2010, 18:03

W najbliższe wakacje lub na jesieni planuję się wybrać na jakieś zagraniczne wakacje. Trochę nastraszyli mnie forumowicze w innym temacie dot. Grecji (mianowicie kryzysów), ale tak czy siak chciałabym zrobić małe rozeznanie. W końcu kto pyta nie błądzi, a zawsze będę miała większy wybór. Tak więc-może ktoś z Was był w Grecji? W jakie tereny warto jechać? Lepiej na wyspy czy może wyprawa na na kontynent? Co warto zobaczyć ? Czy jeżeli nie znam perfekcyjnie języka angielskiego to mogę się wybrać na taki wyjazd, czy nie dam sobie za bardzo rady? Każda porada mile widziana.
Awatar użytkownika
pocahontas

Miejscowość: Poznań

Re: Grecja-gdzie się wybrać ? Co zobaczyć?

Postprzez zorka » 01 Cze 2010, 20:05

Witam
proponuję np. Rodos, są tam przepiękne plaże, krystaliczna woda. Jest to wymarzone miejsce na wakacje. Wieczorami można posiedzieć w licznych tawernach lub potańczyć w klubach znajdujących się na plaży. Dodatkowym atutem Rodos jest też gigantyczny park wodny z całą gamą zjeżdżalni i basenów. Naprawdę polecam tą wyspę.
Awatar użytkownika
zorka

Postprzez kora » 08 Cze 2010, 20:53

A może Mykonos? Jest tam dużo piaszczyste plaż. Najczęściej odwiedzanymi są plaże Paradise, Super Paradise , Elia, Agios Stefanos, Psarou, Kalafatis, Platys Yialos i Ornos. Mykonos jest idealne dla fanów żeglarstwa i sportów wodnych, ponieważ wieją tam silne wiatry. Warto zwiedzić Muzeum Marynistyczne z dużą kolekcją modeli żaglowców, oraz skarbów wydobytych z dna morza i przedmiotów znalezionych na starych żaglowcach. Oferta noclegowa jest bardzo bogata, można znaleźć nocleg w bardzo przystępnej cenie.
Wieczorami na plażach i w tawernach odbywają się liczne imprezy, jest też dużo barów i małych klimatycznych knajpek.
Każdy znajdzie dla siebie coś miłego:)
Awatar użytkownika
kora

Postprzez Buka » 08 Cze 2010, 21:47

Potwierdzam słowa poprzedniczki Mykonos i tylko Mykonos. Takich świetnych wakacji jak tam nie spędziłam jeszcze nigdzie. Mieszkańcy są przesympatyczni, zawsze chętnie służą pomocą, nie trzeba znać angielskiego idealnie żeby sobie tam poradzić:)
Awatar użytkownika
Buka

Postprzez jolka » 11 Cze 2010, 16:39

Uważam, że Rodos to najlepsza opcja na wczasy w Grecji. Jeżeli cenisz sobie sobie ciszę i błogi relaks z dala od zatłoczonych plaż i zgiełku to zdecydowanie powinnaś wybrać Lardos :)
Awatar użytkownika
jolka

Postprzez Arek P » 13 Cze 2010, 10:05

Gdziekolwiek się nie zatrzymasz pamiętaj żeby jechać na wycieczkę do Meteorów.
meteory6_nelka.jpg
meteory6_nelka.jpg (24.15 KiB) Obejrzany 532 razy

Są to bajkowe skały na których umieszczone są monastyry - klasztory. Warto zobaczyć.
Ludzi słuchaj a swój rozum miej.
Awatar użytkownika
Arek P

Miejscowość: Sieradz

Postprzez kora » 13 Cze 2010, 10:15

Super to wygląda, nie wiedziałam, że w Grecji można zobaczyć coś tak zjawiskowego.
Awatar użytkownika
kora

Postprzez tekla » 27 Cze 2010, 22:22

oj można a na żywo robią dużo większe wrażenie, zwłaszcza jak człowiek spojrzy na to .... z góry i zda sobie sprawę z tego jaki wysiłek trzeba było włożyć w to aby taki klasztor powstał :?
Jestem sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem...
Awatar użytkownika
tekla

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

Postprzez marta » 08 Lip 2010, 00:14

oj a według mnie zawsze warto odwiedzić miejsca kultu bogów starożytnej Grecji... w końcu to dzięki tym wierzeniom z czasem staliśmy się tacy jacy jesteśmy
Awatar użytkownika
marta

Postprzez tekla » 08 Lip 2010, 20:01

ale to nie są miejsca kultu bogów starożytnej Grecji, Meteory to potężne centrum klasztorne wschodniego kościoła orthodoksyjnego...
Jestem sama sobie sterem, żeglarzem i okrętem...
Awatar użytkownika
tekla

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

Następna

Wróć do Grecja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości