przez kapucha » 08 Sie 2010, 21:14
Wiesz mogę się podzielić wrażeniami, ale myślę, że samo czytanie o delfinach i wodzie w której widać wszystko na 50 metrów przed Tobą nie odzwierciedli żadnych wrażeń. Możesz jedynie zamknąć oczy i próbować, ale jak dla mnie trzeba tam pojechać. Polecam Ci na dobry początek Hurghade. Leć tam w jakimś terminie nie wakacyjnym, ani feriowym ponieważ w takie terminy biura podróży zazwyczaj robią ceny od razu 2x większe. Jak masz szansę bierz urlop w nieoczekiwanych terminach najlepiej luty, marzec, kwiecień bo później to już tak gorąco jest, że wytrzymać nie można. W lutym możesz nie mieć przyjemności popływać z delfinami na otwartym morzu, ale w pod koniec marca i w kwietniu wody są już cieplejsze i te wspaniałe obślizgłe zwierzątka zawitają do morza czerwonego. Jeśli chodzi o Hotele to naprawdę te 4 i 5 gwiazdek to przesada no chyba, że ktoś chce zwiedzać hotel, a nie okolice i bogactwa mórz. Ja zawsze jak lecę tam biorę hotele max z 3.5 gwiazdkami, żeby nie przepłacać. Jedzenie jest pyszne w każdym Hotelu bo mają bardzo surowy sanepid i wymogi. Polecam nóżki kałamarnicy z ryżem i sosem słodko kwaśnym... mmmm aż mi pociekło z buzi... na samą myśl... heh... Teram mam mnóstwo spraw na głowie, ale jak będe miał chwilkę to napiszę jeszcze na jakimś osobnym wątku i zamieszcze fotki z moich wypraw m. in z Egiptu czy tam Californii... Pozdr...