Czy ktoś mnie jeszcze nie zna?

Napisz o sobie, napisz co już zwiedziłeś i gdzie się wybierasz w najbliższym czasie.

Czy ktoś mnie jeszcze nie zna?

Postprzez kapucha » 07 Sie 2010, 21:59

Cześć. Zapisałem się bo uwielbiam podróżować i zwiedzać świat. Uwielbiam pływać w morzu czerwonym, nurkować na rafie koralowej wraz z delfinami i żółwiami morskimi. Jestem ratownikiem wodnym i na brak przygód nie narzekam. Jestem autorem strony promującej tanie wspólne podróżowanie http://www.street-traveler.pl. Obecnie ją promuje bo wierzę, że jest to świetny pomysł, który pomoże milionom ludzi. Pozdrawiam wszystkich podróżników.
Awatar użytkownika
kapucha

Miejscowość: Zielona Góra

Re: Czy ktoś mnie jeszcze nie zna?

Postprzez mirabelsia » 08 Sie 2010, 14:11

bardzo podoba mi sie twoja pomyslowosc oraz to, ze lubisz przygody. zachecam cie do podzielenia sie swoimi wrazeniami i opiniami z miejsc, ktore odwiedziles :)
mirabelsia

Postprzez kapucha » 08 Sie 2010, 21:14

Wiesz mogę się podzielić wrażeniami, ale myślę, że samo czytanie o delfinach i wodzie w której widać wszystko na 50 metrów przed Tobą nie odzwierciedli żadnych wrażeń. Możesz jedynie zamknąć oczy i próbować, ale jak dla mnie trzeba tam pojechać. Polecam Ci na dobry początek Hurghade. Leć tam w jakimś terminie nie wakacyjnym, ani feriowym ponieważ w takie terminy biura podróży zazwyczaj robią ceny od razu 2x większe. Jak masz szansę bierz urlop w nieoczekiwanych terminach najlepiej luty, marzec, kwiecień bo później to już tak gorąco jest, że wytrzymać nie można. W lutym możesz nie mieć przyjemności popływać z delfinami na otwartym morzu, ale w pod koniec marca i w kwietniu wody są już cieplejsze i te wspaniałe obślizgłe zwierzątka zawitają do morza czerwonego. Jeśli chodzi o Hotele to naprawdę te 4 i 5 gwiazdek to przesada no chyba, że ktoś chce zwiedzać hotel, a nie okolice i bogactwa mórz. Ja zawsze jak lecę tam biorę hotele max z 3.5 gwiazdkami, żeby nie przepłacać. Jedzenie jest pyszne w każdym Hotelu bo mają bardzo surowy sanepid i wymogi. Polecam nóżki kałamarnicy z ryżem i sosem słodko kwaśnym... mmmm aż mi pociekło z buzi... na samą myśl... heh... Teram mam mnóstwo spraw na głowie, ale jak będe miał chwilkę to napiszę jeszcze na jakimś osobnym wątku i zamieszcze fotki z moich wypraw m. in z Egiptu czy tam Californii... Pozdr...
Awatar użytkownika
kapucha

Miejscowość: Zielona Góra

Postprzez mirabelsia » 09 Sie 2010, 13:12

kapucha napisał(a):myślę, że samo czytanie o delfinach i wodzie w której widać wszystko na 50 metrów przed Tobą nie odzwierciedli żadnych wrażeń

czasami dobry tekst, w przyjemny sposob napisany sprawia, ze bardzo latwo wyobraza nam sie to,o czym czytamy. dzieki za opinie o Hurghade :)
mirabelsia

Wróć do Jesteś nowy na forum? Przywitaj się z innymi podróżnikami.

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości