Morze Czerwone -nurkowanie

Najciekawsze chwile z Waszych podróży uchwycone w obiektywie: zdjęcia, sesje, filmiki...

Re: Morze Czerwone -nurkowanie

Postprzez Mandarynka » 11 Lip 2010, 22:40

chyba jakas bujda, bo z tego na co zwracano uwagę gdy byłam w Egipcie to zeby nic a nic nie wywozić z Morza Czerwonego, jest absolutny zakaz robienia czegoś takiego i grozi za to wysoka grzywna a nawet więzienie. Nie można wywieźć totalnie nic z "podwodnego świata", nawet glupiego pierscionka z muszelką, chocbys nawet miala jakis certyfikat- zadne wytlumaczenie nie chodzi w grę. Wiec pierwsza sprawa-kolega troche nazmyslal :roll:
Podczas nurkowania nurek-przewodnik bardzo zwraca uwagę i się denerwuje jeżeli dotyka się raf, nie wolno tego robić-mamy na to patrzeć a nie zabierać po kawałku ze sobą. Ja osobiście nie znam się na na tym kiedy i jak szybko rafa twardnieje, wiem jednak ze moja znajoma uszkodzila sobie rękę o rafę-płynąc uderzyła dłonią, znaczy się, że miękka nie była :D
"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć..."
P.Coehlo
Awatar użytkownika
Mandarynka

Miejscowość: Warszawa

Postprzez pocahontas » 12 Lip 2010, 16:06

kurcze ile tu na forum mozna sie ciekawych rzeczy dowiedziec o swiecie , o których nie miałam pojęcia.... :roll: o zdjeciach nie wspomne-robią przeogromne wrazenie i naprawdę działają na wyobraznie.... pozytywnie !!!
Awatar użytkownika
pocahontas

Miejscowość: Poznań

Postprzez Pszczółka » 13 Lip 2010, 13:07

nam też zwracali uwagę na to aby broń boze nie próbować wywiezc nic ze "skarbów" Morza Czerwonego, wiec jezeli kolega ma kawałek rafy to ewentualnie ze sklepu zoologicznego-bo można kupić takie specjalne do słonowodnych akwariów i na pewno mało za nią nie zapłacił jeśli już :lol:
życie cudem jest :)
Awatar użytkownika
Pszczółka

Postprzez bąbelek » 26 Lip 2010, 21:47

kurcze rzeczywiscie wwiezienie koralowcow jest zabronione. dzisiejszy artykul na wp opisuje przypadek takiego "przemytu"
http://www.turystyka.wp.pl/id,11246306, ... tykul.html
Awatar użytkownika
bąbelek

Postprzez Mandarynka » 26 Lip 2010, 21:56

slyszalam dzisiaj o tym w wiadomosciach to pamiatke se kobitka zrobila-zostanie jej to w papierach na pamiatke do konca zycia :roll:
nie sadze zeby zrobila to nieswiadomie-bo o tym sie trąbi w egipcie na kazdym kroku
"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć..."
P.Coehlo
Awatar użytkownika
Mandarynka

Miejscowość: Warszawa

Poprzednia

Wróć do Najciekawsze chwile z Waszych podróży uchwycone w obiektywie...

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości