Morze Czerwone -nurkowanie

Najciekawsze chwile z Waszych podróży uchwycone w obiektywie: zdjęcia, sesje, filmiki...

Morze Czerwone -nurkowanie

Postprzez Olcia » 18 Cze 2010, 23:44

w związku z tym, że sama nie miałam możliwości zrobienia zdjęć podczas nurkowania w Morzu Czerwonym (brak odpowiedniego sprzętu) przybliże Wam to co widziałam oczami kogoś innego (a raczej aparatem ) :)
Może jak zobaczycie co sie kryje pod błękitem wody tego bajecznego morza, sami kiedyś zdecydujecie się ujrzeć to na własne oczy... ja do dziś jak zamykam oczy widzę w swojej wyobraźni wszystkie kolorowe rybki, które tam właśnie widziałam
nurk2.jpg
nurk2.jpg (131.08 KiB) Obejrzany 408 razy

nurk.jpg
nurk.jpg (110.82 KiB) Obejrzany 408 razy

nurk3.jpg
nurk3.jpg (143.68 KiB) Obejrzany 408 razy
~~Podróże są jak ożywcza kąpiel dla umysłu~~
Awatar użytkownika
Olcia

Miejscowość: Łódź

Re: Morze Czerwone -nurkowanie

Postprzez Olcia » 18 Cze 2010, 23:46

nurk4.jpg
nurk4.jpg (103.6 KiB) Obejrzany 407 razy

nurk5.jpg
nurk5.jpg (117.58 KiB) Obejrzany 407 razy

nurk6.jpg
nurk6.jpg (145.32 KiB) Obejrzany 407 razy
Awatar użytkownika
Olcia

Postprzez pocahontas » 27 Cze 2010, 22:52

wow, coś wspaniałego......chciałabym kiedyś móc zobaczyć taki podwodny świat.... :roll:
Awatar użytkownika
pocahontas

Miejscowość: Poznań

Postprzez Olcia » 28 Cze 2010, 12:05

takie widoki zostają we wspomnieniach na zawsze-polecam skorzystać jeśli kiedyś będziecie w Egipcie
Awatar użytkownika
Olcia

Postprzez Pszczółka » 09 Lip 2010, 23:06

ja też nurkując w Egipcie nie miałam mozliwosci zrobienia zdjec, jednak jak zamykam oczy widze dokladnie to samo co na zdjeciach w tym wątku-to są widoki niezapomniane.... jedna wielka bajka....
życie cudem jest :)
Awatar użytkownika
Pszczółka

Postprzez ewelinkie » 11 Lip 2010, 13:53

a to nie trzeba miec zadnego pozwolenia na nurkowanie? trzeba miec jakies uprawnienia do nurkowania?
Awatar użytkownika
ewelinkie

Postprzez Pszczółka » 11 Lip 2010, 14:05

na nurkowanie powierzchniowe-rurka ,maska płetwy (ja tak właśnie nurkowałam, a raczej snurkowałam, jak to fachowo mówili 8-) ) nie trzeba miec zadnego pozwolenia, schodzisz i jedyne co musisz to umiec pływać :mrgreen:
co do nurkowania glebinowego, nigdy nie probowałam, choc nie ukrywam-bardzo bym chciala kiedys sprobowac, ale z tego co mi wiadomo tez nic nie trzeba. Skoro na wycieczkach zagranicznych mają w ofercie takie wycieczki fakultatywne, to najwidoczniej jesli schodzisz pod czyjąć opieką nie musisz mieć żadnych papierków na to. Oczywiscie to nie jest tak,ze wrzucaja Cię na głęboką wodę i sam sobie radz, zawsze jest przeszkolenie co i jak, no i tez nie siedzisz pod tą wodą ile chcesz tylko tyle ile mozesz. Musisz tez miec zdrowko pozwalajace na to, zeby sobie nie zaszkodzic
życie cudem jest :)
Awatar użytkownika
Pszczółka

Postprzez ewelinkie » 11 Lip 2010, 14:31

to snurkujac mozna zobaczyc takie widoki? myslalam ze takie kolorowe rybki, caly ten podwodny swiat mozna znalezc dopiero na wiekszych glebokosciach. bo z taka rurka nie mozesz chyba zejsc nizej jak 50 cm no nie?
Awatar użytkownika
ewelinkie

Postprzez Olcia » 11 Lip 2010, 15:36

owszem mozna :mrgreen: nie musisz schodzić na dno Morza Czerwonego aby zobaczyc te wszystkie kolorowe rybki, a rafy znajduja sie juz kilka centymetrów pod powierzchnią wody-ja nawet miałam okazję nabić sobie o jedną z nich guza na kolanie :)
rybki przeplywają tuz obok Ciebie, trzeba tylko pamiętać aby ich nie dotykac-jezeli Ty im krzywdy nie robisz, one Tobie tez nie-tak wiec spokojnie , cały ten podwodny świat znajdziesz zanurzając chocby pod wodę głowe przy plazach w Egipcie-przy wielu hotelach rafy i kolorowe rybki mozna znalezc zaraz po wejsciu do wody...
Awatar użytkownika
Olcia

Postprzez bąbelek » 11 Lip 2010, 22:34

a ja mam pytanie odnosnie raf koralowych. bo one sa normalnie zywe jak tak sa w wodzie, dopiero po wyjeciu z wody umieraja i wtedy wapnieja, tak? bo tak mi mowil kolega, ktory wzial sobie jeden kawalek takiej skamielinki do domu ale nie wiem czy mu wierzyc. a czy wyrywanie tych raf jest w ogole dozwolone?
Awatar użytkownika
bąbelek

Następna

Wróć do Najciekawsze chwile z Waszych podróży uchwycone w obiektywie...

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości