wybór kurtki

Odzież turystyczna

wybór kurtki

Postprzez Ala » 10 Cze 2010, 16:53

Halo halo,
słuchacie, potrzebuję kupić sobie kurtkę, ale mówiąc szczerze nigdy się nie interesowałam, na co zwracać uwagę przy kupowaniu "sztormiako-polaru". Chciałabym najbardziej taką, którą będę mogła założyć w górach i latem i zimą na stok. Macie jakieś ulubione typy?
Ostatnio edytowany przez Ala, 12 Cze 2010, 02:13, edytowano w sumie 1 raz
Ala

Miejscowość: Łódź

Re: Ala

Postprzez zorka » 10 Cze 2010, 17:32

Są takie kurtki które można nosić latem w górach i jeździć w nich zimą? Te narciarskie są chyba troszkę za ciepłe na lato, no chyba, że jest wyjątkowo niska temperatura:)
Awatar użytkownika
zorka

Re: wybór kurtki

Postprzez Ala » 11 Cze 2010, 19:45

No właśnie chcę się dowiedzieć, czy coś takiego ma sens. Bo przecież zawsze można kupić coś z możliwością podpięcia polara i wewnętrznym suwakiem...Ale nie wiem czy taka kurtka się sprawdzi...A na kupowanie osobnej na stok mnie najzwyczajniej w świecie nie stać. Jeżdżę na nartach raz na 2 lata przez 4 dni, to bez przesady:).
Ostatnio edytowany przez Ala, 12 Cze 2010, 02:13, edytowano w sumie 1 raz
Ala

Re: Ala

Postprzez zorka » 11 Cze 2010, 20:27

Na stok możesz zawsze kupić jakąś tańszą prawie narciarską:P, jeśli tak rzadko jeździsz to chyba nie musisz mieć profesjonalnej:). Taką "lepsiejszą" może lepiej kupić na wędrówki po górach?
Awatar użytkownika
zorka

Postprzez Ala » 12 Cze 2010, 02:16

No tak,
to wszystko wiem...
tylko jaką?
Byłam w sklepie w Łodzi i cena takich lepsiejszych kurtek zaczyna się od ok. 500...
i zastanawiam się czy nie lepiej kupić np. 3 kurtki za 50 zl i zabierać ze sobą dwie....
tylko z drugiej strony to wszystko waży...
eh, pewnie znowu minie rok a ja się będę zastanawiać:P
Ala

Postprzez zorka » 12 Cze 2010, 20:39

Tutaj są niedrogie kurtki i całkiem spory wybór: http://www.certesport.pl/index.php?cat_ ... rt=default .
Ta jest fajna z odpinanym polarem: http://www.certesport.pl/index.php?prod ... od_id=1296
Awatar użytkownika
zorka

Postprzez Ala » 16 Cze 2010, 20:51

oooo,
całkiem niezła, szkoda tylko że czerwona:P
ale właśnie o coś w tym stylu mi chodziło, a ta jest w dodatku bardzo tania jak na takie rzeczy,
aż podejrzanie...
Tyle że wciąż się waham- lepiej dwie tańsza, ale już ze specjalnym przeznaczeniem,
czy lepiej jedną uniwersalną...
w ogóle myślicie że bezpiecznie kupować taki turystyczny sprzęt przez internet?
Nie mówię o butach, bo butów pewnie nigdy bym przez sieć nie kupiła....
Ala

Postprzez fav8orites » 07 Mar 2011, 12:11

Mam podobny dylemat i poszukuję jakiegoś złotego środka, zastanawiają mnie kurtki trekkingowe. Dość lekkie, a w razie draki zawsze można się w ubrać na cebulkę. Interesuje mnie taka oto kurtka campus. Nie wiem do końca czy można zaufać tej marce, ale generalnie jest jej sporo na rynku jak i na szlaku. Kurtka podoba mi się wizualnie, ale trudno mi powiedzieć cokolwiek na temat użytych materiałów i innych parametrów, które są dla mnie jednym wielkim czary mary. Chcę żeby kurtka chroniła mnie przed wiatrem i deszczem na szlaku, na pewno też kurtka znajdzie zastosowanie w użytku codziennym. Będę wdzięczny za uwagi ewentualnie za jakieś inne propozycje, gdyż cenowo jeśli chodzi o kurtki trekkingowe to nie jestem do końca pewien, czy nie jest to czasem zbyt wygórowana cena.
Awatar użytkownika
fav8orites

Wróć do Odzież

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości