Z dzieckiem na wakacje-kraj czy zagranica?

Wszystko o podróżowaniu z Waszymi pociechami.

Re: Z dzieckiem na wakacje-kraj czy zagranica?

Postprzez Brooklin » 25 Cze 2010, 10:04

Dla mnie ten pomysł ze smyczą jest super. naprawdę jeżeli ma się dziecko które jest żywiołowe. Gosia zobaczysz jak sama będziesz miała dziecko :P
Podróże Kształcą .......... WYKSZTAŁCONYCH :)
Awatar użytkownika
Brooklin

Miejscowość: Jasło (RJS)

Postprzez mirabelsia » 05 Sie 2010, 21:22

ciekawe czy taka smycz sprawdza sie w przypadku dzieci, ktore swoja zywiolowosc wyrazaja kopaniem i wyciem na ziemi (gdy nie pozwoli im sie isc tam, gdzie sobie wymarzyly). hmm...
mirabelsia

Postprzez Olcia » 13 Sie 2010, 15:42

jeśli ma się takie dziecko to może trzeba się zastanowić nad jego wychowaniem :) i może jednak zrezygnowac z bezstresowego trybu wychowawczego :mrgreen: bo to normalne jak dla mnie nie jest ;)
~~Podróże są jak ożywcza kąpiel dla umysłu~~
Awatar użytkownika
Olcia

Miejscowość: Łódź

Postprzez ezequiel » 14 Sie 2010, 09:45

Olcia, zapewniam Cię, że nawet wychowywanie dziecka przy pomocy kija i marchewki (wiem, że to drugi skrajny przypadek) nie gwarantuje, że nie będzie ono swojej żywiołowości wyrażało w sposób opisany przez mirabelsię. A co z dziećmi, które są nadpobudliwe?
Awatar użytkownika
ezequiel

Postprzez Olcia » 14 Sie 2010, 22:23

mysle, ze troche odbiegamy od tematu-nie miejsce i wątek aby takie tematy poruszac :) wrocmy moze do sedna sprawy:)
~~Podróże są jak ożywcza kąpiel dla umysłu~~
Awatar użytkownika
Olcia

Miejscowość: Łódź

Postprzez kasia ce » 17 Sie 2010, 13:16

kraj czy zagranica -chyba wszystko zalezy od tego, jak dziecko znosi podroz. mam siostrzenice, ktora bardzo nie lubi jezdzenia samochodem. nie moze usiedziec w foteliku 10 minut, nie ma mowy o spaniu w samochodzie. jadac nalezy ja caly czas zabawiac, caly czas do niej gadac i w ogole urwanie glowy z nia. podroz dluzsza niz 2-3 godz. nie wchodzi w ogole w gre. ale moze z wiekiem sie to zmieni ;)
kasia ce

Postprzez karol.nowal » 11 Sty 2012, 12:03

Ja chyba z malutkim dzieckiem nie wybrałbym się do jakiś krajów tropikalnych, ale do europejskich... Czemu nie? Będąc na poprzednich wakacjach w Hiszpanii poznaliśmy małżeństwo, które było z 3-latkiem i 7-miesięcznym dzidziusiem. Wiadomo, że ich dzień wyglądał trochę inaczej niż nasz, ale wszystko było super:) Z tego co się dowiedzieliśmy to w poprzednim roku byli na Fuerventurze (ta dziewczyna była wtedy w ciąży), jeszcze wcześniej w Grecji czyli wygląda na to, że cały czas podróżują. Pewnie dużo zależy od samych dzieci :)
karol.nowal

Postprzez leniuch » 23 Sty 2012, 11:02

Polecam poczytanie artykułu na stronie online urlop, który dotyczy właśnie dylematów związanych z zabieraniem dziecie na wakacje.
leniuch

Postprzez wisienka » 23 Sty 2012, 12:07

Z dzieckiem na wakacje to świetny pomysł! a najlepiej nad morze do jakiejś spokojnej malutkiej egzotycznej miejscowości. Dla całej rodziny to z pewnośc ia bedzie niezapomniane przeżycie
wisienka

Poprzednia

Wróć do Podróże z dziećmi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości