Noclegi w Pradze

Wczasy okazały się strzałem w 10? Poleć swój wybór innym!

Noclegi w Pradze

Postprzez kfiatek » 12 Cze 2010, 02:11

jestem zakochana w Pradze od pierwszego wejrzenia; byłam tam już kilka razy:)
jako bazę noclegową polecam hostel na Strahovie- ul. Vanickova 6. To
osiedle akademików; tam zawsze są wolne miejsca. Pokoje dwuosobowe, w
cenie około 250 koron za dobę (około 40! złotych); bez zbędnych
luskusów, bo na przykład z łazienką na korytarzu...Za to strasznie
blisko Hradczan i katdery Św. Wita- bo to jakieś 20 minut spacerkiem.
polecam Pragę, mimo ogromu turystów zawsze warto tam pojechać...
kfiatek

Re: Noclegi w Pradze

Postprzez zorka » 12 Cze 2010, 11:01

Dzięki za podpowiedź miejsca noclegowego, planuję wybrać się kiedyś do Pragi, ale szukanie tam noclegu zniechęcało mnie bo nie mogłam znaleźć nic w przystępnej cenie, a tu proszę ok 40zł i to w fajnej okolicy:)
Awatar użytkownika
zorka

Postprzez Buka » 12 Cze 2010, 21:36

Kurcze jakie tanie te noclegi, moi znajomi jadą w te wakacje pozwiedzać Pragę i nie mogą znaleźć tanich noclegów. Podam im ten adres, na pewno skorzystają:)
Awatar użytkownika
Buka

Postprzez kfiatek » 15 Cze 2010, 17:52

Praha super:). A miejsce sprawdzone wielokrotnie. Także mogę Wam tylko zazdrościć wyjazdów:P.
kfiatek

Postprzez kobra » 26 Mar 2011, 08:33

Jeśli mogę coś polecić, to zajrzyjcie tutaj za noclegami - Praga noclegi - jest trochę ciekawych ofert. Rzeczywiście Praga to piękne miasto i myślę, że Czechy jako państwo ogólnie lepiej radzą sobie niż Polska. Jeśli ktoś jedzie samochodem to koniecznie trzeba kupić winiety na autostradę, bo jej brak z tego co kojarzę to wydatek nawet 10 000 zł! Również trzeba mieć zapasowe żaróweczki, kamizelkę odblaskową itp. Policja czeska jest bardzo "czepialska", również za Polakami nie przepadają, zwłaszcza im bardziej na południe. Dodatkowo jeśli ktoś nie jest właścicielem pojazdu, tylko np. osoba z rodziny i jej nie ma w samochodzie podczas podróży, to trzeba mieć pozwolenie notarialnie, aby poruszać się po Czechach, z resztą tak jest w wielu krajach, na Słowacji chyba też. Wiem, że takie coś wydaje PZM.

Pozdrawiam.

ps. warto spróbować czeskiego piwa w Pradze :)
Najlepsze wczasy tylko we Włoszech - Toskania - najpiękniejsza kraina Europy.
kobra

Postprzez OSAA » 27 Kwi 2011, 11:39

Mogę polecić hotel Juno w Pradze. Byłam tam z mężem 2 miesiące temu i jestesmy bardzo zadowoleni. Za te pieniądze, standard hotelu jest bardzo dobry, a jest to hotel z *** gwiazdkami. Rezerwacji dokonaliśmy na stronie www.cp-online.pl. Trafiliśmy na super pogode, pozwiedzaliśmy całe miasto. Polecam Prage na kilkudniowy wyjazd :)
OSAA

Wróć do Polecam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości